Preporuke za ovaj mesec- pažljivo pročitajte i linkove

Published 3. јануара 2017. by suzanakoaknumerolog
Zašto je sezona Jarca najbolje vreme za sastavljanje plana rada

Bolje vam je da svoj popis obaveza napravite pod obavezno – jer Jarac ne trpi improvizaciju. On je pristalica struktura, čvrstih i konkretnih građevina. Zbog ozbiljmih shvatanja života on i ne trpi greške, pa vam je najbolje da sve proverite dvaput. Naravno, to nije zato što dolazi Deda mraz u grad (opet) . Govorimo o vašim novogodišnjim odlukama koje su u domenu moćnog Jarca .

Šta vam je ovih dana najbolje činiti? Pa, rekao sam već: uradite popis darova i radova koje nameravate uzvratiti i skrenuti pažnju u životu i šta to želite stvoriti u tekućoj godini.

Jarac je došao na mesto događaja na zimski solsticij i Sunce ostaje tu sve do oko 20. januara svake godine. Većina ljudi je odložilo da razmišlja o pozitivnim promenama za neko drugo daleko vreme, iliti što je duže moguće. Nonsens! Ono što se mora, to ćeš i uraditi ili će ti se obiti o glavu i koštati te – a obaveza će i dalje ostati. Jarac to zna i nikada neće tako postupiti. Pa, nemojte ni vi!

Ono što može da Jarac prihvati je da smo u zadnjoj nedelji januara, zauzeti decom i saonicama do bakine kuće ili smo u provodu sa suradnicima negde u planini. To je normalno i čak i poželjno – mada Jarcu baš svaki odmor nije baš smislen i gubitak je vremenea. No, neki put on i progleda kroz prste, ali neće drugi put! To zapamtite.

I Jarac će skoro proći, a mi ćemo se setiti obaveze koju smo imali. Nismo se trudili da ih ispoštujemo kada je bilo vreme – i sada šta? Dolazi vreme Vodolije koja traži nešto sasvim deseto i prilika za popravke je propuštena.

A pošto još uvek imate vremena, nemojte ostavljati obaveze, trud i transformacije do zadnje sekunde – jer nam iskustvo kaže da ga nećemo ni obaviti.

A posledice samo čekaju da se iskažu u svom pravom svetlu – jer razloga ima na pretek! Uostalom posledice idu ruku pod ruku s Jarcem. Nema tu milosti i mnogo maženja i prenemaganja.

Trud je Jarcu omiljena stvar, pa ne gubite još jedan dan, prebacujući obaveze na drugi i odgađati svoje najvažnije obaveze – napraviti popis obaveza za narednih 12 meseci.

A to su: šta želiš biti u narednoj godini? Koje navike vas vuku unazad ili unazađuju? Koje vrste odnosa želite postići ili učvrstiti ili želite graditi? Šta stvarno ne želite pokrenuti? Koliko novca želite zaraditi? Koja je vaša ideja o savršenom zdravlju ?

Napišite sve dole na svom belom papiru, vrlo detaljno.

Ove godine, te svoje zapisane odluke ne bi trebalo čitati kao i obično – na kraju kalendarske godine ili ih slagati na top-10 listi urađenih ili neurađenih. Nemojte ih brojati. Zamenite brojke sa stvarnim potrebama – jer vaš život nije brojka.

Isplanirajte dobro, napište ih i sprovedite u delo – to traži Jarac! Manite se izvinjenja. Kome se izvinjavate? Sebi, što niste hteli? Čak i da niste mogli – bilo je alternativnih rešenja i drugih mogućnosti, pa i pomoći drugih.

Ono što daš sebi reč da ćeš da uradiš, ima i da uradiš! Amin!

S Novogodišnjim novim Mesecom u Jarcu koji zajedno dolaze, retka je prilika i treba je iskoristiti – i zato ovaj tekst – jer je najpovoljnija prilika za njihovu realizaciju do sada.

Vi ste arhitekti svog života dok je Sunce u znaku Jarca, a imate li građevinskog materijala na raspolaganju? Svako od nas ima! Pa, napravite nacrte i počnite!

Tekst jeste prosečan – ALI VAM JE PRILIKA JEDINSTVENA.

Čujemo se za godiinu dana i priznajte koliko ste poradili na svojim obavezama.

Moram da se vratim još jednom na početak: Zašto je sezona Jarca najbolje vreme za sastavljanje plana rada i aktivnosti?

PA ZATO ŠTO JE VREME JARCA NAJOZBILJNIJI PERIOD U GODINI. AKO TU OMANETE, TEŠKO DA IŠTA MOŽETE PUNO DA POPRAVITE TOKOM GODINE. TO VAM NIJE KAO KADA USTANETE NA LEVU NOGU, A MOGLI STE I NA DESNU!

NEMA IZVINJAVANJA I OPRAVDANJA.

SREĆNO!

Sa sajta Astro zmaj

Moja preporuka pogledajte sledeće linkove koji će vam olakšati i pomoći u donošenju odluka:

https://tetkasaveta.wordpress.com/1298-2/

https://tetkasaveta.wordpress.com/2014/06/03/stani-papir-i-olovku-u-ruke/

 

 

One comment on “Preporuke za ovaj mesec- pažljivo pročitajte i linkove

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: